Influencer Marketing Tactics Use to Boost Brand Awareness 2020

La popularitat dels minoristes que utilitzen factors influents per promocionar les seves marques és creixent. Els avantatges d’aquest moviment són nombrosos, és per això que cada vegada és més important identificar maneres intel·ligents de trobar l’influenciador adequat per portar la vostra marca a nivells més alts de promoció. La col·laboració entre marques també està guanyant popularitat, canviant la perspectiva de la competència entre marques similars.

Per tant, el màrqueting d’influencer significa connectar-se amb una persona influent que ja gaudeix d’una enorme reputació de marca i de seguiment. El vostre influencer objectiu hauria d’existir a l’entorn de la vostra zona de nínxol per promoure, validar i co-crear contingut amb la intenció de conduir trànsit i conduir a obtenir una comissió sobre vendes. A continuació es mostren algunes maneres de fer-ho.

Augmenta el coneixement de la teva marca

Les millors tàctiques de màrqueting d’influencer per al coneixement de la marca
Incloeu els influencers en el llançament del vostre producte
És habitual veure marques que s’associen a celebritats per llançar o inventar nous productes. Les celebritats, però, no són perfectes. Heu de plantejar-vos treballar amb influencers que no pas a celebritats. Aquesta és la raó. És innegable que les celebritats gaudeixen de seguidors immensos, però tots aquests seguidors tenen diferents interessos i poden tenir menys influència en un nínxol, cosa que fa que la seva aprovació dels seus productes sigui menys creïble.

A més, els usuaris poden comprendre quan es paga una celebritat per aprovació de producte o marca. D’altra banda, els influencers són experts en els seus nínxols i atrauen seguidors amb un gran interès en nínxols específics, cosa que fa que els seus seguidors siguin més propensos a convertir-se i conduir a vendes.

Llegiu també: Consells sobre màrqueting en línia: la millor manera de crear consciència de marca per a un lloc web nou
Trieu influents que ja estimin la vostra marca
Si podeu identificar influents que ja parlen de la vostra marca sense cap tipus de patrocini remunerat, haureu de colpejar la mina d’or amb això. Quan els influencers siguin fan de la vostra marca, aconseguir-los promocionar la vostra marca serà fàcil i la vostra campanya tindrà èxit. Això es deu al fet que tenen una audiència que rebrà amb molt de gust el vostre missatge a causa d’interessos compartits.

Les tàctiques de màrqueting d’influencial Grin propugnen aquestes col·laboracions per maximitzar les vostres possibilitats de treure el màxim rendiment del vostre retorn d’inversió (ROI). Un exemple inclou hotels populars que atrauen persones que influeixen en allotjaments de luxe gratuïts perquè els participants puguin compartir la seva extravagància amb el públic; allotjament en hotels de luxe, així com el seu estil de vida envejable.

Mai comprometre’s amb la creativitat de l’influencer
La qualitat atractiva, essencial per a tots els bons influencers, ha de ser la seva capacitat per crear moments màgics. Cal tenir el talent suficient per desenvolupar continguts atractius i únics, creant més admiració pels seguidors i xarxes existents més en el procés. D’aquesta manera, estalviarà temps per a que el teu equip de marca faci una pluja d’idees i creï idees de contingut creatiu per a la promoció de la marca. Per fer-ho, heu de proporcionar als vostres influencers un espai creatiu suficient per animar-los a implementar les seves pròpies idees creatives.

Objectiu de la cooperació a llarg termini amb els influencers
Les col·laboracions a llarg termini tenen un impacte molt més gran sobre les hores extres que les de curt termini. Construir col·laboracions efectives amb un influencer i convertir-los en ambaixadors de la marca per als propòsits de la vostra campanya de màrqueting pot ser molt gratificant, sobretot si l’influenciador té seguidors genuïns que s’identifiquen realment amb el seu nínxol. Les marques populars acostumen a associar-se amb un agent influent en totes les campanyes de màrqueting, especialment si l’influencer és molt considerat com un expert en aquest nínxol particular.

Un exemple és l’ús del tennista més alt del món per gestionar i influir en les vendes d’una determinada marca d’equips relacionats amb el tennis, com ara coets, pilotes i sabates, mitjançant recomanacions significatives.

Microinfluenciadors orientats
Aquesta és una categoria especial d’influents que tenen menys seguidors, però a causa de la seva capacitat per construir relacions fortes amb el seu públic, poden tenir interaccions obertes i atractives. El fet d’executar una campanya d’èxit requereix molts microinfluents, ja que els seguidors tenen més probabilitats de confiar en les recomanacions que ofereixen. En comparació amb els influencers, els microinfluents són relativament assequibles. Usats correctament, els microinfluents fan converses més ràpides i reuneixen possibles clients interessats en el seu nínxol.

Estigueu atents a tothomles vostres campanyes de màrqueting
Per obtenir la mesura adequada del ROI en el vostre enfocament de màrqueting d’impacte, heu de supervisar les vostres campanyes i mirar les etiquetes. A la majoria de les marques els resulta difícil mesurar l’èxit d’utilitzar una campanya d’impacte. Afortunadament, hi ha eines per ajudar-vos a afrontar tots els reptes de màrqueting que influeixen.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *